Alquerías del Niño Perdido / Les Alqueries

La història pròpiament dita del municipi de Les Alqueries  comença l'any 1985, quan va ser segregat de Vila-real, el municipi veí. Tanmateix,el seu origen és un conjunt d'alqueries disperses arreu del terreny agrícola de la Plana, les quals van acabar per agrupar-se al voltant d'un nucli. Hi trobem restes iberes a la Torrasa, un pont romà sobre el Riu Sec, i nombroses restes musulmanes. El nom en castellà de la localitat (Alquerías del Niño Perdido) té el seu origen en la imatge de la Mare de Déu Nuestra Señora del Niño Perdido, la qual va ser col·locada per uns frares a l'oratori d'una alqueria de la partida de Bon Retorn l'any 1683.

Medi Social

L'economia de Les Alqueries  presenta predomini de la indústria i l'agricultura, sobretot de la indústria de transformació i comercialització de cítrics.

Recorregut urbà

Un passeig pels carrers del municipi ens mostrarà interessants vivendes d'estil modernista en una localitat d' intensa vida.

Paisatge

El paisatge de Les Alqueries és absolutament pla, amb  predomini total del conreu de taronja i presència de nombroses alqueries i masies.