# # # # #

Festival de Teatre Clàssic “Castillo de Peñíscola”


Del 5 al 27 de juliol, un renovat castell de Peníscola serà el millor enclavament per a aquest cicle exclusiu precursor del turisme cultural.

El festival de teatre clàssic “Castillo de Peñíscola” s’ha consolidat com un festival de primera qualitat amb el millor escenari de la Mediterrània.

1 de juny. La diputació de Castelló ultima els preparatius d’una vint-i-dosena edició del festival de teatre clàssic “Castillo de Peñíscola”, que el consolidarà en l’elit de les arts escèniques. Un “Castillo de Peñíscola”, renovat gràcies al pla director executat per la Diputació de Castelló, serà el millor enclavament patrimonial del 5 al 27 de juliol per a un cicle teatral exclusiu que segueix la línia d’altres referents a Espanya i que s'ha posicionat com el màxim precursor del turisme cultural i de l’oferta complementària de qualitat al turisme de la província en la temporada estival. 

Qualitat, prestigi i innovació en la programació

Una de les claus de l’èxit del festival de teatre clàssic de Peníscola ha sigut la perfecta conjunció de qualitat, prestigi i innovació en la programació. Així, el divendres, 5 de juliol, començarà el festival amb l'espectacle ‘Palabras por un tubo’, que discorrerà pels carrers del barri antic i començarà a les 20.30 hores en la plaça del Far. Estarà dirigit per Rodrigo Puertas, amb la companyia Generació Teatre.

El dissabte 6 de juliol ja comença l’horari habitual de les 22.30 hores que es mantindrà en totes les obres, així com la ubicació, en el pati d’armes del castell. Tindrà lloc ‘El malalt imaginari’, de Molière dirigida per Eva del Palau amb la companyia Morboria Teatro.

El dijous, 11 de juliol, el festival tornarà als carrers del barri antic de Peníscola amb ‘El carro de las maravillas’, dirigida per Pedro Monroy amb la companyia Escalera de Tijera.

El dissabte dia 13, a les 22:30 hores, al pati d'armes del castell, tindrà lloc ‘Entre bobos anda el juego’, de Rojas Zorrilla, amb la direcció d’Eduardo Vasco i les companyies Noviembre Teatro i companyia Nacional de Teatre Clàssic, i amb vestuari de Lorenzo Caprile.

A la mateixa hora i en el mateix lloc, el dimarts 16 de juliol tindrà lloc l’obra ‘Querella de Lope y las mujeres’, dirigida per Ernesto Arias i amb la companyia Calema Producciones.

El dijous 18 serà l’oportunitat de gaudir de ‘Desengaños amorosos’, amb la direcció d’Ainhoa Amestoy amb la companyia Estival Producciones.

Ja, a la recta final del festival, el dissabte, 20 de juliol, tindrà lloc l’obra ‘Un marido ideal’, d’Oscar Wilde, dirigida per Juan Carlos Pérez de la Fuente amb la companyia Secuencia3.

El dimarts 23, l'obra 'Ildebrando Biribó, el último cyrano’ amb la direcció d’Iñaki Ricarte i la companyia Gato Negro.

Finalment, el dissabte, 27 de juliol, la cirera del pastis del festival la posarà una nova actuació als carrers del barri antic de Peníscola, ‘El peregrino y el papa’, dirigida per Jesús Pescador amb la companyia Teatro de los Navegantes, a les 20.00 hores, i ja a les 22.30 hores, al pati d'armes del castell, ‘La viuda valenciana’, de Lope de Vega, dirigida per Borja Rodríguez amb la companyia MIC Produccions.

Més informació i venda online: http://castillodepeniscola.dipcas.es


Més informació