#

Fiestas Patronales


Les Festes Patronals d'Altura, llueixen any rere any en el començament de la tardor homenatjant a la Verge de Gràcia i al seu patró Sant Miquel Arcàngel. La festivitat al nostre patró culmina en una Processó General, amb la imatge de Sant Miquel Arcàngel a coll dels mossos del poble d'Altura, discorrent pels carrers més emblemàtics del nucli urbà. En finalitzar es dispara un ramell de focs artificials, i una Tradicional Chocolatá amb Pingano i Mistela passada la mitjanit. Previ a aquests actes es desenvolupen multitud d'actes festiu-culturals, entre d'altres: Volteig de Campanes, cercavila per la Banda de Música d'Altura i Mascletà.

En honor a la Mare de Gràcia, també patrona d'Altura, es realitza un dia complet d'actes lúdics, tradicionals i religiosos que són ressenya de la nostra identitat. Comença el dia, de bon matí, amb un Cant de l'Aurora, seguit d'una Missa de l'Alba i Volteig de Campanes. A meitat matí, es realitza una Cercavila per la Banda de Música d'Altura i la Solemne Missa Cantada en honor a la Mare de Déu de Gràcia. A mig dia es realitza la benedicció i repartiment de la Típiques Calderes, després d'altres actes arriba la solemníssima Processó General de l'excelsa patrona d'Altura, La nostra Senyora de Gràcia que recorre el poble pels principals carrers acompanyada dels devots que decideixen unir-se en la seva processó. Per tancar el dia es realitza un Castell de Focs Artificials.

Altres festejos que enlluernen el poble d'Altura són: La Missa Cantada d'Acció de Gràcies i "El Besamans de la Verge de Gràcia".

Els festejos ludicoculturals que es realitzen engloben un gran ventall d'activitats ocioses, de les quals se citen: Concurs de Garitos, Concurs d'Aparadors, Concurs de Paelles, Exhibició de Tir i Arrossegament, Concurs i exposició d'Art Manolo Valdés, Concurs de pintura Ràpida, Concurs de Dibuix i pintura, Teatre, Ofrena de flors, Gin Kana, Correfoc, Discomòbil, Revetlla de Manton, Revetlla de Disfresses, Proves esportives; Ascens a cicle a Montmayor, Marató de Spining, Frontenis, Futbol i Escacs.

La Setmana Taurina, és una setmana de festa i tradició, moment en el qual gaudir i badar, en ocasions en el Garito i altres ocasions a la Plaça i en el recorregut d'exhibició de bestiar boví. Són actes a destacar l'Entrada de Bous, la qual discorre pel Carrer Major fins a arribar a la Plaça Major, és un moment de reunió de veïns i turistes que vénen a gaudir de la festa, després de l'entrada, està establerta el costum d'anar a prendre "la Tapa i la Cervesa" als Bars del Poble. Els festejos taurins s'allarguen fins a les 21:00 hores, moment en què explota la carcassa anunciant la Tradicional "Sortida de Vacas i Toros" que s'han estat exhibint. En acabar és un moment de respir que porta al berenar-sopar, al bar o al Garito, per acabar la nit a la Plaça Major on il·lumina el Bou embolat.


Més informació

Telèfon: 964 14 63 84
Fax: 964 14 62 66