# # # # # # #

Paratge Natural Municipal El Clot de la Mare de Déu


Borriana

El Paratge Natural Municipal Clot de la Mare de Déu és un espai natural singular, ja que és un dels escassos exemples de boscos de ribera presents a La Plana Baixa.

Amb una superfície de 17,84 hectàrees i ubicat al litoral  pròxim a les platges de Borriana, és un lloc de visita obligada per als turistes i el públic que cada estiu arriben a Borriana a la recerca de sol, arena i platja.

El Clot de la Mare de Déu posseeix la vegetació característica dels boscos de ribera amb xops i salzes als marges més exteriors del  curs del riu, on hi ha canyisssa i juncs en contacte amb l'aigua. A la gola, zona de desembocadura del Clot, la vegetació es fa més halòfila (salina); hi aparareixen tamarius.   Quant a la fauna destaca la presència d'aus aquàtiques, com ara el setmesó, el martinet menut, el calidris i l'esplugabous, entre altres; mentre que en el grup dels rèptils es pot esmentar la serp d'aigua, la serp verda i la tortuga d'estany.   Tot açò ha originat que este enclavament forme part del Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana.

Més informació en:

http://www.agroambient.gva.es