Teresa

Teresa

Teresa

Teresa

Teresa

Teresa

Teresa

Este poble va ser fundat pels "Noradors de Bejís" després de la Reconquesta. Al principi va ser un grup de cases pobres, però com que van esdevindre força més importants, se'ls va donar la jurisdicció i se'ls va considerar terme municipal independent l'any 1552.

Medi Social

Petit comerç, agricultura i ramaderia. S'ha desenvolupat una petita indústria agroalimentària (patés i aladrocs).

Recorregut urbà

Gaudir d'una passejada pels seus carrers, partint de la plaça on es troba l'Església Parroquial de Nostra Senyora de l'Esperança (s.XV i XVII) i l'Ajuntament, d'edificació singular. Ens endinsem en carrers estrets amb cases emblanquinades i sabor rural. Per tot el poble segueix acompanyant-nos la suau melodia de l'aigua, amb fonts com ara la del Sant, del Raval, la Font Nova, la Font de la Replaceta, la Font Blava, etc. A la part alta trobarem el Calvari, un antic safareig i el forn moresc.
 

Paisatge

El municipi es situa a 630 metres del nivell del mar, amb un clima temperat. Junt a este poble passa el riu Palància, que neix a Los Cloticos, i que aporta una vegetació rica i variada, proporcionant un terreny idoni per al conreu. Las natura ha dotat a més a Teresa de nombroses fonts d'excel·lent aigua com la Font del Contis, Batán, Font del Berro, Royo, del Peral, del Nano, Font del Riu, etc.