La Pobla de Benifassà

La Pobla de Benifassà

La Pobla de Benifassà

La Pobla de Benifassà

La Pobla de Benifassà

La Pobla de Benifassà

La Tinença o Setena de Benifassà està formada per set localitats (Ballestar, Bel, Boixar, Castell de Cabres, Coratxar, Fredes i La Pobla de Benifassà). Va pertànyer com a feu a l'abat del monestir, actualment ocupat per monges cartoixanes de l'Ordre de Sant Bru. Durant el domini musulmà la vida de la comarca es va desenvolupar al voltant del castell àrab de Beni-Hassan. Posteriorment, va ser reconquerida pel rei En Jaume I, qui va ordenar la construcció de la primera fundació cistercenc de la Comunitat Valenciana al costat del castell.

Medi Social

Les activitats econòmiques d'este municipi són la ramaderia, l'agricultura, les feines del ram dels paletes, la indústria hotelera i els restaurants.

Recorregut urbà

Els llocs més emblemàtics de les localitats que formen el municipi són les seues esglésies i les cases de pedra.

Paisatge

El paisatge és força quebrat i muntanyós, d'un gran valor botànic, amb plantes úniques que tan sols podem trobar en estos paratges que allotgen una fauna molt diversa, com ara els mascles de cabra salvatge ibèrica, els voltors, els falcons, els rossinyols, etc. També es pot gaudir de la pesca de truites al riu Sènia, les aigües del qual es conserven a l'embassament d'Ulldecona, juntament amb les del riu Verd i del Barranc de la Tenalla. L'altitud varia des dels 411 m. de la part més baixa, fins els 1.345 m. de la part més alta, fet que provoca que el clima siga molt divers.