Chilches / Xilxes

Chilches / Xilxes

Chilches / Xilxes

Chilches / Xilxes

Chilches / Xilxes

Chilches / Xilxes

Chilches / Xilxes

Chilches / Xilxes

Fundada durant l'època romana en l'any 201 a.C. Declarada Vila Reial per la Reial Pragmàtica expedida a Saragossa el 14 de juny de 1297 i Baronia de Xilxes el 13 de febrer de 1306. Importants troballes de civilitzacions antigues mereixen ser esmentades, entre les quals destaquen: el mil·liari que demostra que per Xilxes passava la romana Via Augusta, la Estateta de Mercuri, realitzada amb bronze, i unes monedes àrabs d'argent i or, del segle III a.C.

Medi Social

Béns manipulats i comerç de productes hortofrutícoles, químics, components electrònics i circuits, empreses taulelleres i ceràmiques.

Recorregut urbà


Del casc antic destaquen el carrer de l'Església, la plaça d'Alfons XIII i el carrer Arbelló pel seu singular traçat i per ser només per a vianants. En la plaça d'Espanya trobem l'Ajuntament, la Casa Abadia, l'Església Parroquial (d'època romana) i la Font de la Unió.


Paisatge

Relleu muntanyòs a l'oest, conreus de taronja al sud i nord i marjaleria a l'est. Clima agradable i típicament mediterrani. Altitud de 7 m. sobre el nivell del mar. El paisatge de Xilxes és ideal per donar llargues passejades (a peu o amb bicicleta) per la seua marjaleria, la qual es pobla de fauna hivernal als mesos més freds, i per les muntanyes, perfectes per practicar senderisme.