Jornades Gastronòmiques de la Tòfona – Fira de la Tòfona

Jornades Gastronòmiques de la Tòfona – Fira de la Tòfona Albocàsser , Ares del Maestrat , Benassal , Catí , Culla , El Toro , Morella , La Serratella , Vistabella del Mestrat


Diversos municipis de la província – Dates: mesos de gener i febrer

 

 

Durant els mesos de gener i febrer, molt municipis de la província de Castelló celebren jornades gastronòmiques, en les que la tòfona (Tuber Melanosporum) cobra un protagonisme especial en els menús que s'hi presenten. Els entrants, els plats principals i les postres dels menús que s'hi cuinen estan elaborats amb matèries primeres excel·lents, a les quals la tòfona aporta un sabor especial, molt valorat pels amants de la bona gastronomia.

Aquest fong tan preuat, del que la província de Castelló és una de les principals productores d'Espanya, creix sobretot a les comarques dels Ports, l'Alt Maestrat i l'Alt Palància, i és principalment als municipis d'aquests territoris on tenen lloc aquestes jornades.

Juntament amb les jornades gastronòmiques, tenen lloc a la província diverses fires on pot comprar-se tòfona fresca i productes gastronòmics elaborats amb aquest fong, així com degustar-hi plats elaborats amb aquesta joia de la gastronomia. A més, aquests esdeveniments ens ajuden a conèixer més sobre el món de la tubericultura, així com sobre la producció, recol·lecció, particularitats, etc.

 

Informació: Patronat Provincial de Turisme de Castelló

Tel.: 964 359 883

Mail: [email protected]