# # # # #

Ruta dels Molins


Recorregut que partint de la mateixa població de les Coves ens porta a visitar bona part dels molins hidràulics fariners del nostre terme.

Es recomana eixir per la Font de Company cap al paratge de la Moreria, i pujar fins a la carretera de Torreblanca, seguir pel camí del Mas d'en Godes i aplegar al Molí d'en Civit, i després pujar riu amunt visitant tots els molins i aplegar al poble pel Molí de la Maria. El tram de senda que va del Mas d'en Godes al riu és una mica més complicat de seguir, cal mirar bé el mapa. Del Molí d'en Civit al Molí de Miquel Traver cal anar per dins del riu. D'allí per amunt està netejat tot el recorregut de la séquia de l'aigua i és millor anar per damunt d'ella.

La ruta té una versió més curta si adrecem per un camí que surt a l'esquerra del camí dels Mas d'en Godes (per darrere d'una barraca de pedra assolada). Aquest camí segueix per una senda que baixa al riu i surt uns 700 metres més amunt del Molí Miquel Traver.

També està l'opció de baixar i pujar pel riu fins on vulguem girar i tornar pel mateix lloc, veient dues vegades els molins.

En les imatges adjuntes podeu veure el mapa, els perfils d'altures i distàncies i algunes fotos.

Es recomana imprimir el mapa, ja que la ruta no està senyalitzada (només hi ha uns panells amb informació a cada molí).

També està disponible un arxiu en format "gpx" on hi ha el track per al GPS. El trobareu a l'enllaç del Wikiloc.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/ruta-dels-molins-4502448