Peníscola / Peñíscola

Peníscola / Peñíscola

Peníscola / Peñíscola

Peníscola / Peñíscola

Peníscola / Peñíscola

L'impressionant castell de Peníscola domina aquesta antiga població, assentada sobre un tómbol que s'endinsa cap a la mar. Amb aquestes condicions, aquest paisatge conforma una de les siluetes més belles i recognoscibles del Mediterrani.

El castell de Peníscola, des de temps de la dominació romana, s'ha considerat una plaça sòlida y forta, la qual va esdevenir seu papal quan Benet XIII (el Papa Lluna), una de les figures hispàniques més universalment coneguda, va traslladar-se l'any 1411 a Peníscola, moment en el qual l'antic castell dels templers va convertir-se en el palau i la biblioteca papals.

A la impressionant talaia de Peníscola s'uneixen un ric patrimoni artístic i un nucli antic ben conservat, en el qual pot respirar-se l'omnipresent essència mediterrània en cadascun dels carrers.

Actualment, el castell de Peníscola és un dels atractius turístics més importants de l'arc mediterrani espanyol i un gran contenidor cultural que ofereix una programació completa de festivals, esdeveniments i activitats durant tot l'any. Per conèixer més sobre el castell de Peníscola i l'agenda d'actes programats, pot visitar-se la web: Castell de Peñíscola 

Medi Social

Les activitats econòmiques més importants són el turisme, atret per la bellesa d'esta ciutat i per la netedat de les seues extenses platges, l'agricultura i la pesca.

Recorregut urbà

Castell i jardins - El Bufador - Santuari de la Marededéu de l'Ermitana - Església Parroquial de la Marededéus del Socors - Portals/Torres - Muralles - Museu de la Mar - Llotja del Peix 

Paisatge

Peníscola està envoltada per paratges d'indescriptible bellesa. Està flanquejada al sud per la Serra d'Irta, un dels espais de més valor ecològic de la Comunitat Valenciana; a l'est per l'horitzont mediterrani, on es sitúa la Reserva Marina de les Illes Columbretes; al nord pel Parc Natural del Delta de l'Ebre; i a l'oest s'obre el Maestrat interior, zona d'àmplia riquesa paisatgística i monumetal.