Matet

Matet

Matet

Matet

D'origen àrab, desprès de la Conquesta va pertànyer al Duc de Sessa i posteriorment va passar en confiscació al Rei. Desprès el va vendre al Comte d'Aranda i finalment al domini d'En Pere d'Urrea. L'escut d'armes és una flor de quatre fulles quadrades, i entre elles resplendeixen des del centre uns rajos de llum.

Medi Social

L'activitat predominant és l'agricultura, ja que la majoria d'habitants és gent gran. Hi ha un bar, una tenda, una panaderia, una farmàcia i un molí d'oli.

Recorregut urbà

En arribar al municipi trobem el monument a l'Almàssera. Pel carrer de Sant Miquel cap avall, arribem a la Plaça de la Font i davant es troba l'església de Sant Joan Baptista, carrer Sant Miquel, carrer Sant Josep i carrer La Puríssima. Veurem també el passeig i la Font del Moné, dalt trobarem la Torre àrab El Piló, i davant l'ermita de Santa Bàrbara. Cap a Villamalur, hi ha la font que neix, amb espai de lleure i la Font d'Els Burros, que disposa de berenador.

Paisatge

El paisatge de Matet és molt muntanyós, tot i que es troba prop del Mediterrani, amb una altitud aproximada de  574 m. sobre el nivell del mar. El clima és temperat i sa, amb temperatures mitjanes encara que a l'hivern s'arriba a temperatures negatives i a l'estiu se superen els 30ºC, amb escasses precipitacions.
 El poble és pintoresc, envoltat de muntanyes i camps d'oliveres i ametllers, així com d'arbres fruiters i hortalisses. També hi trobem moltes fonts i espais de lleure.