Cabanes

La localitat fou fundada en l'època romana com a vila d'esbarjo a la Via Augusta amb el nom de Ildum. La població actual va nàixer en 1243 com a un dels pobles del districte foral de Miravet ,donat pel rei Jaume I al bisbe de Tortosa. La seua puixança en tots els ordes va fer que en 1575 s'hi annexionaren al seu terme els castells d'Albalat i Miravet.

Medi Social

L'agricultura és un de los pilars econòmics de la població. La distribució agrícola ocupa una superfície de 13.150 Ha. Els seus productes principals són l'ametlla, la taronja, l'oliva i diverses altres fruites. Predomi del ramat boví, llaner i boví.

Recorregut urbà

Al casc antic es pot visitar l'església parroquial i l'Ajuuntament i després continuar el recorregut pel terme municipal visitant l'Arc Romà, el Castell de Miravet, Les Santes, Les Torres i el Castell d'Albalat.

Paisatge

Localitat situada sobre una colina a 294 m d'altitud, amb terreny muntanyòs cap a l'interior i pla cap al litoral. El seu clima es mediterrani, temperat i saludable, amb vents dominants de tramuntana i llevant.