XXVII Festa de la Carxofa de Benicarló, fins l'1 de març 2020 Benicarló


Viu l'excel·lent gastronomia basada en la Carxofa de Benicarló D.O.P. amb activitats fins l'1 de març

Com diuen els experts, les grans gastronomies del món van de la mà de la cultura de cada país. Això es basa en el fet que són molt variades i les seues interpretacions canvien segons las províncies o regions d’on provenen. Benicarló proposa amb la Carxofa de Benicarló D.O.P. com a element principal, durant els mesos de gener i febrer, i amb productes autòctons la XXVII Festa de la Carxofa de Benicarló 2020.

En un món cada vegada més globalitzat cal buscar l’essència dels llocs que visitem en els petits detalls i la gastronomia n’és el més potent. Des de l’exquisidesa dels pinxos en els 31 bars, fins als menús més elaborats dels 15 restaurants que participen en les jornades gastronòmiques et faran gaudir de la millor cuina mediterrània, que es caracteritza per allò essencial, condensar els aromes i sabors dels ingredients de proximitat.

La demostració gastronòmica dels restaurants de Benicarló, del diumenge 26 de gener, és l’acte més important i representatiu d’aquesta festa, referent de la millor cuina i declarada Festa d'Interès Turístic Autonòmic.


La ciutat de Benicarló és un formiguer constant de propostes gastronòmiques i decidir-se per un sol restaurant és quasi impossible. 

Durant la Festa de la Alcachoa de Benicarló que es desenvoluparà fins a l'u de març, la ciutat presenta el millor ambient gastronòmic, les cartes i menús més saborosos i sobretot l'experiència de poder degustar un excel·lent producte gastronòmic autòcton com és la Carxofa de Benicarló D.O.P.

La gastronomia actualment, és un dels majors al·licients d'un viatge, a Benicarló trobem excel·lents propostes gastronòmiques tot l'any, però ara a la Festa de la Carxofa podem prendre nota de propostes realment apetitoses.

Principals actes de la Festa de la Carxofa Benicarló 2020

Del 10 al 26 de gener

XIII Jornades del Pinxo de la Carxofa. Als bars i cafeteries participants

24 de gener

18.00 h Art&Xoc Festival
Maridatge de música negra i Carxofa de Benicarló, per a joves, menuts i grans. Festival dedicat als ritmes d’arrel afroamericana i afrocaribenya, tallers, mercat de vinils, servei de barra i oferta gastronòmica.
Lloc: Pl. de la Constitució.

20.30 h Sopar de Gala de la Carxofa 2020
Entrega del distintiu de la Carxofa d’Or.

25 de gener

10.00 a 21.00 h V Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat
Lloc: Av. de Joan Carles I i c. de Sant Joan.

19.00 h Torrà popular de carxofes a la brasa
Lloc: Pl. de la Constitució.
Venta de tiquets: Cambra Agrària, baixos (pl. de la Constitució).
Preu : 3 €.

26 de gener

10.00 a 21.00h V Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat
Lloc: Av. de Joan Carles I i c. de Sant Joan.
XXVII Demostració Gastronòmica de la Carxofa de Benicarló
Lloc: Pl. de la Constitució.
Preu: 8 €.

11.30 h Inauguració de la Demostració Gastronòmica oferida pels restaurants de l’Agrupació de Restauradors de Benicarló.

12.00 h Degustació gastronòmica
Lloc: Pl. de la Constitució i zona centre.

Del 26 de gener a l’1 de març

XXV Jornades Gastronòmiques de la Carxofa de Benicarló (consulteu programa especial)
Als restaurants de l’Agrupació de Restauradors de Benicarló i al Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló.

Tour de la Carxofa, dies 25 i 26 (visites guiades 7 €). Reserves a: www.culturalroutesspain.com


Consulteu tota la programació a benicarlo.travel i www.benicarlo.org