#

Ermita de Sant Bartomeu


Villahermosa del Río

L'ermita de Sant Bartomeu a Vilafermosa, a la comarca de l'Alt Millars, a Castelló, és un lloc de culte declarat genèricament Bé de Rellevància Local,

L'ermita està a 8 kilòmetres, aproximadament, del nucli de Vilafermosa. S'hi pot arribar per la carretera CV-1960 a la que, més o menys a meitat del trajecte, trobarem el caseriu de La Masada, i que es prolonga fins a la carretera CV-190, que uneix Cortes d'Arenós i Sucaina, a l'encreuament a Sant Vicent de Piedrahita. Va ser construïda entre a finals del segle XIII o a principis del segle XIV.

És un dels santuaris més monumentals de la comarca de l'Alt Millars i possiblement un dels més populars. Actualment, la zona s'ha revalorat i s'ha construït als voltants cabanyes rurals, així com una àrea recreativa amb instal·lacions, com ara paellers, taules i bancs, aigua potable, etc.

El conjunt del santuari està format per diversos edificis, a més de la mateixa ermita, com ara la casa de l'ermità i l'hostatgeria (convertida actualment en hotel rural).


Dades


Més informació

15 minutes by car, towards San Vicente