Caudiel

Caudiel té una llarga història com ho demostren les restes de diverses civilitzacions trobades al seu terme: íbers, romans, amb l'exemple magnífic de la Torre d'Anníbal... El municipi és d'origen àrab en la seua imatge actual. Després de ser reconquerida per En Jaume I en 1236 va passar a formar part del cabdalat de Xèrica fins la mort d'En Pere IV el Cerimoniòs. En 1367 En Joan Alonso de Xèrica va atorgar a Caudiel la seua Carta de poblament i ésta es va acollir als furs d'Aragó. En 1538 va pertànyer al Duc de Calabria, a la mort del qual va ser cedida al Monestir de Sant Miquel.

Medi Social

Les activitats econòmiques al municipi de Caudiel són principalment empreses de construcció, ferreries, fusteria, fàbrica de visos, serveis i turisme.

Recorregut urbà

Carrers de traçat estret, amb fonts antigues i tres llavadors que les gents del poble encara utilitzen. Envoltat d'un llarg mur trobem el Convent de las Carmelites Descalces (barroc del s. XVII). L'església barroca fou entallada en fusta. Als encontorns trobem la Torre d'Anníbal.

Paisatge

La superfície del terme municipal és accidentada, amb una zona baixa ocupada pel casc urbà i la zona de muntanya amb elevacions com ara el pic de Les Palomes (1.150 m.). El clima afavoreix una gran diversitat ecològica (espècies com el pi marítim o el roure mediterrani).